Groepscoaching

Bij mij kun je niet alleen kiezen voor 1-op-1-coaching maar ook voor coaching in een kleine groep. In de groep zorgt herkenning voor opluchting: ik ben niet alleen. Ervaringen delen, samen analyseren en van elkaar leren. Dat inspireert, zet je weer in beweging en zorgt voor een grote versnelling in jouw persoonlijke leerproces.

Doordat je in de geborgenheid van de groep kan oefenen vindt er echt vooruitgang plaats: Jezelf laten zien, je verhaal vertellen, tevoorschijn komen, het gebeurt allemaal in contact met de ander. Dáár is het ook spannend, gaat het schuren, wordt het ongemakkelijk. In deze omgeving ontdek je hoe je helemaal bij jezelf kan blijven en toch volledig kan verbinden met de ander. Als je dit voelt in de groep, kan je het ook in de buitenwereld.

De groep schijnt ook licht op momenten dat je niet meer bij jezelf bent, wanneer ga jij je best doen, je aanpassen, iets verbloemen? Al deze leermomenten om in contact met jezelf je keuzes te maken neem je daarna mee de wereld in.

Wat gaan we doen?

Het eerste waarvoor ik zorg, is dat iedere deelnemer met een zachte landing in de groep terecht komt. Elkaar leren kennen en je veilig voelen staat daarbij centraal. Als er verbinding is beginnen we met wat oefeningen om bij je gevoel te komen en je daarover uit te spreken.

Bewustzijn

Daarna verdiepen we ons in het begrip ‘tegenslag’. Wat betekent dat voor jou? Welke ervaringen staan centraal? Hoe gedraag jij je als je tegenslag hebt? Wat denk, voel en doe je dan? Door van andere deelnemers te ervaren wat tegenslag voor hen betekent en hoe zij ermee omgegaan zijn, ontstaat een bewustzijn over je eigen situatie. Je komt op dingen die je misschien anders niet gezien zou hebben. Je ervaart herkenning, steun en je raakt gemotiveerd.

Laten zien

Wat je gaat oefenen is om alle gevoelens te laten zien, juist de ongemakkelijke. Die zijn er niet om te verstoppen. Doe je dat wel, dan sluit je je af voor je gevoelens en misschien voel jij dan dat je er niet bij hoort. Gevoelens kan je voelen en daarna accepteren en van leren. Vanuit je gevoel maak je verbinding met jezelf, en dan kan je ook contact maken met anderen. Dat is spannend, want dat betekent dat je jezelf helemaal laat zien.

Leermomenten

Je gaat ervaren wat er gebeurt als je je gevoelens wel laat merken en wat dat doet voor je contact met anderen. Alles wat jou raakt in contact met groepsleden is voor jou een leermoment. In de groep komen dat soort momenten vaker voor waardoor het leerproces versnelt. Door te oefenen met andere deelnemers, doe je direct ervaringen op en krijg je meteen terugkoppeling. Dan ga je verbinding voelen. Als je dit voelt in de groep, kan je het ook in de buitenwereld.

Resultaat

In het contact met anderen voel je je bevrijd als je merkt dat je ook gewoon eerlijk kunt zijn over hoe je je werkelijk voelt. Open je hart bij alles wat er gebeurt en verbaas je over de verbinding die als vanzelf ontstaat en blijft bestaan.

Bottomline komt het hier op neer:

Accepteer je imperfectie

Open je hart

Wees niet bang

Ga ervoor!

Groepsgrootte: 5 personen

TIjd: 6 x 2 uur

Frequentie: eens in de twee weken (Er wordt rekening       gehouden met vakanties en vrije dag)

Thuisopdrachten: maatgesneden praktijkoefeningen 

Trajectduur: 3 maanden

Locatie: Herengracht 294, Trust Spaces

Data Reeks 1: vrijdagochtend 9:00 – 11:00 
                          10, 24 maart, 14 april, 12, 26 mei, 9 juni

Data Reeks 2: Dinsdagmiddag 16:00 – 18:00
                          14, 28 maart, 11, 25 april, 9, 23 mei

Prijs: € 664,- incl BTW (€ 549,- excl BTW)

Je kan er zoveel of weinig tijd in steken als je zelf wilt. Voor elke bijeenkomst vraag ik je om zelfonderzoek te doen in de voorgaande periode zodat we niet in de groep naar voorbeeld hoeven te zoeken. Je gaat aan de slag met bewustwording en maakt daar notities over voor jezelf. Zo nu en dan zal er een opdracht bijzitten. Het is aan jezelf hoeveel tijd je daarmee bezig wilt zijn. 

Ik behandel je gegevens zorgvuldig en volgens deze privacy verklaring

Het is mogelijk om in twee delen te betalen, neem dan even contact met me op. Het volledige bedrag is overgemaakt voordat je met het programma gaat beginnen. 

Het is handig als je alles meteen in je agenda checkt en ziet dat je deze 6 keer vrij kan maken. Als je een keer niet kan, zal ik je telefonisch bijpraten over waar de bijeenkomst over ging. Het is niet mogelijk om dagen in te halen bij andere groepen, daarvoor is het groepsproces te waardevol.

Het is natuurlijk spannend om in een groep gecoacht te worden. De uitdaging is om er helemaal in op te gaan en met open armen en zonder verwachtingen je over te geven aan wat er gebeurt. Is het niet juist interessant om te onderzoeken wat er niet bevalt en wat dat met je doet. Dit kan je helemaal bespreekbaar maken in de groep. Je kan daarnaast een extra 1 op 1 sessie bij mij boeken om het te onderzoeken. 

Voor overige vragen verwijs ik je naar de algemene voorwaarden. 

Ontwikkel je veerkracht met Lighthouse Coaching
en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij!
Met elkaar bepalen we of het programma bij je past
en na dit gesprek kan je beslissen of je meedoet.