Stevig staan in weer en wind
Programma voor kracht, vertrouwen en regie

Je wilt hier helemaal niet zijn, maar je moet wel. Je hebt een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt, misschien zit je er nog middenin. Je leven loopt niet zoals je had verwacht. Je dromen zijn in rook opgegaan en je leeft nu je ergste nachtmerrie. Je ziet geen mogelijkheden meer, je voelt je slachtoffer van wat je is overkomen en hebt veel negatieve gedachtes.

Je werkt hard, heel hard. Om je hoofd boven water te houden, de beste ouder te zijn, een goede vriend of vriendin, een lieve dochter of zoon, er te zijn voor je partner, contacten te onderhouden en je werk goed te doen. Je werkt hard om je beter te voelen en vooruit te komen. Maar wat je doet is niet gemakkelijk, waardoor je vast blijft zitten in een vicieuze cirkel.

Je werkt zo hard, omdat je deep down voelt dat het mogelijk is om los te laten, om vrijheid te ervaren, en acceptatie te vinden. Om rust en vrede in je hoofd en hart te voelen. Om te ervaren dat er ruimte voor je is om te doen wat je wilt, naast alles wat moeilijk is. Om niet bang te hoeven zijn, maar te weten dat het goed zal komen. Dit is niet jouw leven, jij hebt meer in petto voor jezelf.

Wat als je vanuit sterke innerlijke kracht altijd aanspraak kunt doen op
jouw innerlijke bron van veerkracht, stabiliteit en vastberadenheid?
Dat je kunt vertrouwen dat dit vanuit jezelf komt. En je stevig staat in weer en wind?

Het is tijd om jezelf anders te zien. Het is tijd om die sterke kracht in jezelf te gebruiken om te zien wie je bent en wie je niet bent. Je bent niet het slachtoffer van wat je is overkomen. Je bent niet onlosmakelijk verbonden met al je ellende. Je bent niet mislukt, verpest of eeuwig vermoeid. Dat is wat je voelt, omdat je niet meer in contact staat met jezelf. Door zo hard te moeten werken, heb je een overlevingsmechanisme ontwikkeld dat je heeft geholpen, maar het is nu tijd om je wapens neer te leggen en ruimte te maken voor verbinding.

Als je meer ruimte hebt kun je voelen dat je een superkracht in je hebt en dat het ook anders kan. Naast het verwerken van alle gebeurtenissen, kan je voelen dat er ruimte is om echt te veranderen.

Door de regie over je leven terug te pakken ga je handelen in overeenstemming met je eigen waarden en overtuigingen. Ook wanneer het moeilijk wordt. Hierdoor ontwikkel je de moed om obstakels te overwinnen en positieve veranderingen in je leven te realiseren. Dit laat je groeien in je zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zelfacceptatie.

Hi mijn naam is Simone,

En ik ben tegen wil en dank expert in het omgaan met tegenslag. Na de geboorte van mijn dochter met een ernstige aandoening en het uitblijven van het oh-zo gewenste tweede kindje, was ik overweldigd door verdriet. Omdat mijn leven zo anders liep dan ik me had voorgesteld. Ik voelde me ellendig en moest actief aan de slag om me weer goed te voelen. Dat kon niet anders dan door helemaal diep van binnen te onderzoeken hoe ik nu wél lekker kon leven. Daardoor lukt het me om mijn hart te volgen: waar heb ik wel invloed op? Voor mij was dat mijn werkende leven.

Ik besloot mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van collega’s op de werkvloer te gaan gebruiken om mijn droom te verwezenlijken: meer mensen helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Hier kan ik mijn interesse in de mens combineren met mijn kennis en ervaring. Ik heb de beste coachopleiding uitgezocht en heb me ondergedompeld in dit vak.

Daarnaast heb ik een yoga teacher training gevolgd, zodat ik de lichaam en mind connectie goed kan begrijpen, begeleiden en herstellen. Ik heb mijn kracht weer helemaal gevonden en leef elke dag mijn beste leven. Al het verdriet is er ook, maar daar laat ik me niet meer door uit het veld slaan. Elke dag op deze aarde is zo bijzonder, alleen al door te voelen wat er zich in mijzelf afspeelt!

Ik ga jou helpen om jouw kracht te ontdekken en te ontgrendelen. Ik weet als geen ander hoe machteloos je je kunt voelen en wat er voor nodig is om uit deze hopeloze situatie te komen. Al mijn vaardigheden op het gebied van coaching en passie voor persoonlijke groei zet ik in tijdens dit groepsprogramma.

Zodat jij nieuwe dromen kunt vinden.
Zodat jij jouw nieuwe identiteit kunt vormgeven,
met al je gewenste en ongewenste bagage.

Om je te laten zien wat je zelf nu even niet ziet:
Jouw oneindige kracht en mogelijkheden in deze wereld.

Het Lighthouse Coaching Groepsprogramma is erop gericht
dat je nu écht verder komt in je proces van acceptatie en veerkracht.
Zodat je stopt met je best doen en echt kan gaan leven.

groepscoaching

In het programma staan deze 4 pijlers centraal:

Gevoel

Jouw lichaam heeft alle wijsheid in zich om door het leven te navigeren. Je leert vertrouwen op je lichaam door bewust te voelen. We herstellen en bouwen het contact met het lichaam, leren omgaan met moeilijke gevoelens en ontwikkelen de mogelijkheid om krachtbronnen in het lichaam te cultiveren.

Kennis

Ik geloof sterk in het groeien door middel van kennis: begrijpen en ervaren gaan hand in hand. Ik deel graag mijn uitgebreide kennis met jou, zodat we het direct kunnen integreren. Op deze manier kun je steeds meer vertrouwen opbouwen in herkenbare en groeiende positieve gevoelens, die je helpen vooruit te komen in je leven.

Gedachten

Onze hersenen produceren onophoudelijk gedachten en die kunnen je in de greep houden. Met oefeningen, meditaties en technieken uit de mindfulness leer je steeds beter om een afstand te creëren die je helpt om rust en vrijheid te ervaren. Je krijgt meer controle over je gedachten en weet wat relevant voor je is en wat niet.

Bewustzijn

Door je bewustzijn te vergroten en inzicht te krijgen in jezelf, kun je echte innerlijke kracht ontwikkelen. Het vertrouwen dat jij goed bent zoals je bent en dat jij het leven aankan zoals het komt. Door je bewust te worden van je gedrag, patronen, overtuigingen en mogelijkheden, kun je steeds meer controle krijgen over je leven. Dit stelt je in staat om bewuste keuzes te maken en de regie te nemen over je eigen groei en ontwikkeling.

lighthouse_logo
Stevig staan in weer en wind
Programma voor kracht, vertrouwen en regie

Na het groepsprogramma…

Zijn er nieuwe mogelijkheden voor jouw leven die niet zichtbaar waren

Ervaar je een vrijer en lichter gevoel, niet meer continu opgeslokt door zorgen
Kijk je met mildheid naar jezelf een naar anderen, grotere verbinding

Heb je een sterk gevoel van je eigen waarden, zodat je regie kan houden

Ontstaat er ruimte voor ontwikkeling door het loslaten van onbewuste patronen en overtuigingen

Heb je de tools om je te verhouden tot de wereld, zodat je ook buiten je eigen bubbel stevig staat

Heb je een groot vertrouwen in jezelf dat jij jouw leven aankan zoals het komt

Ben je in staat om je krachtige zelf met vertrouwen neer te zetten

Wordt je kwetsbaarheid en openheid je grootste kracht

“Coaching in een groep is als een warm bad vol herkenning en liefde,
het heeft me zo veel meer gebracht dan ik had verwacht.”

Door in contact te zijn met anderen voel je je bevrijd. Je merkt dat je eerlijk kunt zijn over hoe je je werkelijk voelt. In dit programma open je je hart bij alles wat er gebeurt en verbaas je je over de verbinding die als vanzelf ontstaat en blijft bestaan.

Waarom zou je nog langer wachten om hieraan te gaan werken? Je leven loopt niet zoals je wilt, maar ondanks dat is er wel een goed leven te leiden. We hebben alleen  zo geleerd dat ons leven alleen maar goed is als we gelukkig zijn, maar dat is niet zo. Ons leven is goed als we weten dat we helemaal bij onszelf zijn. Dat je AL je emoties kunt ervaren en dan nog bij jezelf kunt blijven. Waarom zou je er langer op wachten om beter met deze situatie om te gaan?

 Je kan je nu meteen inschrijven voor het intakegesprek
Doe dat uiterlijk 5 juli zodat je deze bonus niet misloopt:
 2 keer een 1op1 coachcall van een half uur die je in kan zetten wanneer je wilt 

Jouw intake voor het programma kan je plannen tussen 30 juni en 12 juli
Daarna sluiten de deuren voor deelname van de september groep.
Staat er geen tijd bij dat je kan – stuur me dan een email: simone@lighthousecoaching.nl

Duur: 12 weken
Prijs: €664 incl btw
Locatie: hartje Amsterdam bij Trust Spaces, Herengracht 294
Inhoud
Kickoff groepssessie van 3 uur
4 x 2 uur coachsessie van 2 uur
1 afsluitende integratie sessie van 2 uur
13 coachuren in totaal!
Kleine, met zorg samengestelde groep van 5 personen

Data aankomende programma

8 september
22 september
13 oktober
3 november
17 november
8 december 

Wat je allemaal nog meer wilt weten:

De groep wordt samengesteld op basis van de aanmeldingen die binnenkomen. In het intakegesprek wordt duidelijk voor jezelf en voor mij hoe het proces voor jou kan werken. Deze intake doe ik zorgvuldig, zodat iedereen weet waar die aan begint.

 • Flexibele mindset ontwikkelen
 • Omgaan met tegenslag en emoties
 • Patronen en overtuigingen ontdekken
 • Verwachtingen in het leven
 • Vertrouwen in jezelf en anderen
 • Van je eigen bubbel naar de buitenwereld
 • Je lichaam als instrument
 • Mindfullness, omgaan met gedachten
 • Het aankijken van je angsten en donkere delen
 • Reflectie, hoe weet ik dat het waar is
 • Wat heb ik wel en hoe kan ik dat beter zien?
 • Hoe zie ik mezelf, wat is mijn identiteit?

Er zijn 13 live coachuren inbegrepen in het programma. Voor elke sessie vraag ik je om zelfonderzoek te doen in de voorgaande periode, zodat we niet in de groep naar voorbeelden hoeven te zoeken. Je gaat aan de slag met bewustwording en maakt daar notities over voor jezelf. Er zal vaak een opdracht bij zitten die je in de tussentijd kan doen. Het is aan jezelf hoeveel tijd je daarmee bezig wilt zijn. Wat je er insteekt haal je eruit!

Ik behandel je gegevens zorgvuldig en volgens deze privacyverklaring.

Ja, het is mogelijk om in twee termijnen te betalen. Gaat jouw voorkeur hier naar uit, laat dit dan weten tijdens het intakegesprek. Het volledige bedrag is overgemaakt voordat je met het programma gaat beginnen.

Het is handig als je alles meteen in je agenda checkt en ziet dat je deze 6 keer vrij kan maken. Als je een keer niet kan, zal ik je telefonisch bijpraten over waar de bijeenkomst over ging. Het is niet mogelijk om dagen in te halen bij andere groepen, daarvoor is het groepsproces te waardevol.

Het is natuurlijk spannend om in een groep gecoacht te worden. De uitdaging is om er helemaal in op te gaan en met open armen en zonder verwachtingen je over te geven aan wat er gebeurt. Is het niet juist interessant om te onderzoeken wat er niet bevalt en wat dat met je doet? Dit kan je helemaal bespreekbaar maken in de groep. Je kan daarnaast een extra 1 op 1 sessie bij mij boeken om het te onderzoeken.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur een email aan simone@lighthousecoaching.nl